Αλλαγές – Επιστροφές – Ακυρώσεις

 

Αλλαγές

Αλλαγές των προϊόντων που έχουν αγοραστεί online και επιστροφές χρημάτων μπορούν να γίνουν μόνο online.

 

 

Επιστροφή προϊόντων

Για όλες τις περιπτώσεις που επιθυμείτε επιστροφή του προϊόντος που αγοράσατε (αλλαγή μεγέθους-χρώματος-σχεδίου, αντικατάσταση, επιδιόρθωση, επιστροφή χρημάτων), θα πρέπει να μας στείλετε ένα email στο info@articraft.gr με τίτλο ΑΙΤΗΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ (εντός 7 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής), που να μας εξηγείτε το λόγο της επιστροφής και όλες τις πληροφορίες που θα βοηθήσουν τη ταχύτερη εξυπηρέτησή σας.

 

 

Αλλαγές προϊόντων

Εάν επιθυμείτε να κάνετε αλλαγή του προϊόντος που αγοράσατε - και μόνο στην περίπτωση που το προϊόν δεν έχει χρησιμοποιηθεί - θα πρέπει να μας αποστείλετε ένα email με τίτλο: Αίτημα Επιστροφής εντός 7 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής και να πραγματοποιήσετε την αποστολή του προϊόντος εντός 3 ημερών από την ημερομηνία έγκρισης του Αιτήματος.

Για παραγγελίες εντός Ελλάδας, η πρώτη αλλαγή πραγματοποιείται χωρίς καμία επιβάρυνση για τον πελάτη (εάν το προϊόν αντικατάστασης έχει αξία μεγαλύτερη των € 50,00, διαφορετικά η χρέωση είναι  € 4,50), ενώ για κάθε αλλαγή μετά την πρώτη, η επιβάρυνση ανέρχεται σε € 6,00 ανεξαρτήτως της αξίας της παραγγελίας.

Για παραγγελίες εκτός Ελλάδας, ο πελάτης πραγματοποιεί την επιστροφή με χρέωσή του και επιβαρύνεται για την αποστολή αντικατάστασης με τα κανονικά έξοδα αποστολής (ανάλογα με τη χώρα προορισμού).

 

 

Υπηρεσία επιστροφών

Μόλις ελεγχθεί το αίτημά σας από το προσωπικό μας, θα λάβετε ειδοποίηση με email για την έγκριση της επιστροφής και οδηγίες για τον τρόπο και τη διεύθυνση αποστολής.

 

Τα προϊόντα που επιστρέφονται θα πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκονται μέσα στην αρχική τους συσκευασία. Αν για οποιοδήποτε λόγο η εξωτερική σακούλα συσκευασίας έχει χαθεί, θα πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη σακούλα της επιλογής σας, έτσι ώστε να προστατεύεται επαρκώς η εσωτερική συσκευασία.

 

Αφότου πραγματοποιήσετε την αποστολή, θα πρέπει να μας ενημερώσετε μέσω email στο info@articraft.gr για να γίνει η Επιβεβαίωση Αποστολής, έτσι ώστε να ενημερωθεί το σύστημά μας. Μόλις παραλάβουμε την επιστροφή σας θα λάβετε και πάλι ενημερωτικό email και στη συνέχεια θα ενημερωθείτε για την τελική έκβαση του αιτήματος.

 

Για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτησή σας, καθώς και για λόγους οργάνωσης και αξιοπιστίας, θα σας συνιστούσαμε να χρησιμοποιείτε πάντα αυτή τη λειτουργία του καταστήματός μας και να μη ζητάτε να επιστρέψετε τα προϊόντα τηλεφωνικά.

 

 

Αίτημα επιστροφής

-Αν πρόκειται για αλλαγή μεγέθους/χρώματος/σχεδίου ή αντικατάσταση, θα πρέπει να μας αναφέρεται στο email  το νέο προϊόν που επιθυμείτε.

-Αν πρόκειται για επιδιόρθωση του προϊόντος θα πρέπει να μας αναφέρεται το σημείο της επιδιόρθωσης του προϊόντος, στο email σας.

-Αν πρόκειται για επιστροφή χρημάτων παρακαλώ αναγράψτε το πόσο της αξίας  του προϊόντος που παραγγείλατε, χωρίς τα έξοδα αποστολής που τυχόν μπορεί να επιβαρυνθήκατε.

 

 

Λανθασμένες αποστολές

Σε περίπτωση που το πρϊόν που παραλάβατε δε συμπίπτει με το προϊόν της παραγγελίας σας, θα πρέπει να μας αποστείλετε μέσω email στο onfo@articraft.gr  ένα Αίτημα Επιστροφής εντός 5 ημερών από την παραλαβή και να πραγματοποιήσετε την αποστολή του προϊόντος εντός 3 ημερών από την ημερομηνία έγκρισης του Αιτήματος.

 

Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση του πελάτη για την αντικατάσταση.

 

 

Ελαττωματικά Προϊόντα

Σε περίπτωση που ξέφυγε από τον έλεγχο ποιότητας των εκπροσώπων της articraft.gr κάποιο προϊόν και παρουσιάζει κάποιο κατασκευαστικό ελάττωμα εντός 2 μηνών από την ολοκλήρωση της αγοράς σας, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του email: info@articraft.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή τηλεφωνικώς στο 210.322.67.67, για την άμεση επιδιόρθωσή του, ή ακόμα και την αντικατάστασή του με νέο (στην περίπτωση που δεν επιδέχεται επιδιόρθωση), χωρίς οποιαδήποτε επιβάρυνσή σας.

Μόλις εντοπιστεί το ελάττωμα, θα πρέπει να μας αποστείλετε μέσω email στο info@articraft.gr ένα Αίτημα Επιστροφής, έτσι ώστε να λάβετε οδηγίες για τη διαδικασία επιστροφής/ αντικατάστασης/ αποζημίωσης. Εάν κριθεί αναγκαία η αντικατάσταση και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα στην αντικατάσταση από κάποιο άλλο, ισάξιο προϊόν της επιλογής σας, ή την επιστροφή ολόκληρης ή μέρους της αξίας του σε χρήματα. Το ποσό επιστροφής χρημάτων στην περίπτωση ελαττωματικών προϊόντων που έχουν χρησιμοποιηθεί υπολογίζεται στην αρχική αξία, μειωμένη κατά 10% για κάθε μήνα που έχει μεσολαβήσει από την αρχική πώληση.

 

Μερικά παραδείγματα κατασκευαστικού ελαττώματος είναι:

-Πρόβλημα με τα μεταλλικά εξαρτήματα κατά το κλείσιμο (κούμπωμα των προϊόντων)

-Ελλιπής εξαρτήματα από τα προϊόντα (λείπει κάποιο κουμπί, μαγνήτης, κομμάτι δέρμα κλπ..)

-Σκίσιμο υλικού από τη φύση του. (τρύπα, σχισμή σε δέρμα κατά την κατασκευή του..)

Σε καμία περίπτωση η φυσική φθορά δεν θεωρείται ελλάτωμα. Το βρέξιμο των επιφανειών, το κόψιμο με αιχμηρά αντικείμενα και οποιαδήποτε άλλη ανάρμοστη συμπεριφορά δεν θεωρείται κατασκευαστικό ελάττωμα.

 

 

Επιστροφή Χρημάτων

Εάν για οποιοδήποτε άλλο λόγο επιθυμείτε να επιστρέψετε το προϊόν που αγοράσατε και δε σας ενδιαφέρει η αντικατάστασή του με κάποιο άλλο, θα πρέπει να μας αποστείλετε ένα Αίτημα Επιστροφής στο info@articraft.grεντός 7 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής και να πραγματοποιήσετε την αποστολή του προϊόντος εντός 3 ημερών από την έγκριση του Αιτήματος. Αφού πραγματοποιηθεί η επιστροφή και διαπιστωθεί πως το προϊόν δεν έχει χρησιμοποιηθεί, θα σας γίνει επιστροφή χρημάτων.

Δηλώνουμε ρητά πως, για λόγους αποφυγής καταχρήσεων και διευκόλυνσης των διαδικασιών, η επιστροφή χρημάτων πραγματοποιείται μόνο με κατάθεση σε τραπεζικό σας λογαριασμό μέσω web banking online, σε λογαριασμό που μας έχετε υποδείξει μέσω του αιτήματος επιστροφής σας. Στις περιπτώσεις επιστροφής χρημάτων επιβαρύνεστε μόνο με το κόστος επιστροφής του προϊόντος, και με τα έξοδα τραπέζης σε περίπτωση που η τράπεζά σας είναι διαφορετική από αυτές που συνεργαζόμαστε (βλ. Συνεργαζόμενες τράπεζες).Ακύρωση παραγγελίας

Μπορείτε να ακυρώσετε μερικώς ή ολικώς μια παραγγελία. Θα πρέπει να μας στείλετε ένα email στο info@articraft.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τίτλο: Ακύρωση Παραγγελίας, ή να καλέσετε στο τηλέφωνο 210.32.26.767 και να μιλήσετε με κάποιο εκπρόσωπο της articraft.gr. Έχετε τη δυνατότητα αυτή μέχρι να σας ενημερώσουμε ότι η παραγγελία σας έχει αποσταλεί. Μετά από αυτό το σημείο μπορείτε να επιστρέψετε πίσω το προϊόν εντός 7 ημερών από την ημερομηνία αποστολής, τηρώντας τις προϋποθέσεις που αναγράφονται στην υπηρεσία επιστροφών.

 


Στοιχεία Επικοινωνίας

 

Τηλέφωνο: 210.32.26.767

Email: info@articraft.gr